Loading...

Kako smuvati dečka – preko poruka, fb, u školi i uživo

U vreme naših baka i deka, pa i naših roditelja, opšte pravilo je bilo da su momci prilazili devojkama, da su se sastanci zakazivali „na slepo“ jer nije bilo niti mobilnih telefona niti čak možda ni fiksne telefonije, pa su se ljubavni sastanci svodili na viđanje jednom ili dva puta u toku meseca i to bi se na kraju uglavnom završavalo i krunisalo brakom.

Danas, moderno doba donosi sa sobom i neke novitete, a među njima je i nov način prilaženja devojkama, odnosno momcima. Mladi danas lako ulaze u komunikaciju jedni sa drugima, osobito preko društva i još više preko društvenih mreža. Mnogi mladići, ali i devojke, smatraju da je znatno lakše započeti kontakt sa nekom osobom preko društvene mreže nego lično. I u tome često greše.

Sa druge strane, danas je sve mnogo više dostupno mladima. Mnoštvo je mesta na kojima bi se mogli nalaziti, kao i stvari koje bi mogle biti predmet njihovog zajedničkog interesovanja.

Dakle, mesta za upoznavanje, prilaženje ili druženje ne moraju biti nužno škola, klubovi ili rođendanske zabave, mogu to biti i bioskopi, igraonice, galerije, šetališta i mnoga druga interesantna mesta koja povezuju njihove zajedničke hobije.

Kako smuvati dečka u nekoliko koraka?

Vremena se, kao što smo rekli, menjaju, te tako, moderno vreme donosi i moderne stvari, nove pristupe prijateljstvima, ljubavnim odnosima i vezama.

Sve češće se dešava da devojke prilaze momcima, što jer su slobodnije, pristupačnije, pričljivije, što jer su momci stidljiviji, okupirani nekim svojim mislima, sportom ili automobilima, a između ostalog i gluvarenjem sa društvom iz kraja.

Ako vam se sviđa neki momak iz škole, sa faxa, posla, evo par jednostavnih trikova koje ćete primeniti da vas on sto posto zapazi.

Prvi utisak je najvažniji 

Mnogi smatraju da je prvi utisak, tj prvi kontakt koji sa nekim ostvarujete, najvažniji, i da vas upravo on mora predstaviti u najboljem svetlu, ili makar u onom svetlu koje će se zasigurno iz nekog razloga dopasti momku koga želite impresionirati.

Ako idete na sastanak sa momkom najpre se obucite komotno, ništa prenapadno, ništa o čemu ćete morati da vodite računa, kao što je gomila šminke, prekratka suknja ili sintetika u kojoj se znojite i osećate neprijatno.

Sve nas to vodi do činjenice da budete obučeni ležerno ili da se pak ako volite i doterate, ali sve sa ukusom i merom, a da odaje utisak da ste vi uredna i čista osoba, jer momci i te kako vole da vide devojku koja je čista, uredna i koja vodi računa o sebi i o svojoj higijeni.

Dakle osnovne stvari koje morate ispuniti su čista i uredna odeća i obuća, lična higijena, lep osmeh i uredna kosa. 

Budite svoje tj onakve kakve ste zaista 

Prilikom vaših prvih zajedničkih trenutaka sa momkom, pokušajte da budete ono što zapravo jeste. Nemojte se pretvarati i glumiti niti finu devojku, niti kakvu hejterku.

Jednostavno, ako volite da se smejete, smejte se, ako volite šalu na svoj ili tuđ račun, šalite se. Radite sve ono što vi zaista jeste i dopustite momku da vas takvu upozna, jer ćete tako najlakše saznati da li mu se dopadate prava vi, ili neka izmišljena slika o vama koju on u svojoj glavi stvara.

Mali trikovi za osvajanje 

Osmeh i entuzijazam 

osmeh-kod-devojke-za-muvanje-decka-u-skoli

Na prvom mestu je osmeh. Osmeh je najbitniji da iskaže vaša osećanja i emocije prema osobi koja vam se dopada. U tom slučaju će i vaše oči imati poseban sjaj.

Smejte se iskreno i od srca. Budite pozitivne. Pokažite mu da vam prija njegov smisao za humor, a ako ste i vi duhoviti, to je samo još jedan dodatan plus koji će vam on dati. Entuzijazam je, smatra se, zarazan, pa će momke često više privući devojka koja priča i raduje se svemu i svačemu, nego mirna, ćutljiva devojka koja nema ama baš nikakvo mišljenje o bilo čemu.

Slušajte momka ali i kažite svoje mišljenje 

Momci obožavaju devojke koje sa pažnjom slušaju ono što oni govore. Na prvom sastanku osobito nije lepo da delujete nezainteresovano. Naravno, ukoliko se razumete u stvari koje govori, možete se nadovezati i dati svoje mišljenje. Ono se ne mora nužno poklapati sa mišljenjem momka koji vam se sviđa, i ne, nemojte se plašiti da ako mu se suprodstavite, sledi rastanak.

Šta više, momci više vole i cene devojke koje pokažu da imaju svoj stav i odnos prema nečemu. Nikako mu se neće dopasti ako shvati da nemate svoje mišljenje ni o čemu, već da uvek delite tuđe ili ste pod uticajem mišljenja vaših najbižih.

Flertujte i laskajte mu 

Flert počinje sa samouverenošću. Izgradite je zato. Budite svesne sebe i svoje lepote. Možete flertovati očima, osmehom, lagano, ne napadno. Blag dodir, slučajan, nespretan, dodir ruke ili obraza, može ga oboriti sa nogu. Ne ustručavajte se da to i uradite, i potajno pratite nejgove reakcije, moguće je da će vam uskoro i uzvratiti.

Nemojte potcenjivati ni moć laskanja. Momci vole da se osete bitnim, ili prosto ako mu udelite neki kompliment osetiće mali podsticaj, opustiće se i biće pričljiviji, duhovitiji, svoj. Kažite mu kako ima lepu majicu, pohvalite mu kosu, oduševljavajte se njegovim smislom za humor, hobijem. Na taj način ćete odraditi veliki deo „posla“.

Zajednička interesovanja i teme 

Sve više devojaka se razume u kakve muške stvari i priče, i sve više momaka je možda i silom prilika upoznato sa ženskim interesovanjima. Ako se to i ne dešava, postoji milion tema na svetu o kojima možete pričati, a da vam ne bude dosadno.

Mora da postoji makar jedna zajednička stvar na svetu koju oboje volite. A onda, kada se upustite u ležerni razgovor, bez ikakve prisile da se svidite jedno drugom ili da vam ne bude dosadno, teme će se nadovezivati jedna na drugu same od sebe.

Budite zainteresovane 

Pored toga što ćete zaista pratiti šta vam potencijalni partner govori, što ćete razumeti njegov smisao za humor i smejati se njegovim forama, potrebno je da učinite i sve što je u vašoj moći da mu tokom prvog sastanka ne bude dosadno, jer, u tom slučaju, nikako neće pristati na drugi.

Pokažite mu da je on jedini momak koji vas interesuje, i pokušajte da mu diskretno pokažete zašto je baš on poseban i zašto vas toliko privlači.

Mitovi o vezama 

I te kako je veliki mit o tome ko bi trebalo kome prvi da priđe. Ponekad ćete momcima možda i pomoći i izaći im u susret ako to uradite prve. Momci vole samouverene devojke, pa stoga pokažite samopouzdanje i što bi se reklo, stisnite zube. Kako naše bake kažu, neće vam pasti kruna sa glave ako vi načinite prvi korak.

Ako vas momak posmatra već duže vreme, čujete da se raspituje o vama kod zajedničkih prijatelja ili flertuje sa vama, a nikako da napravi prvi korak i priđe, možda je jednostavno stidljiv i misli da ste isuviše dobri za njega. Verujemo da vam se ovakva stavka sigurno ne dopada, ali ako ste i vi zainteresovani za njega, tu vi stupate na scenu sa svim gore pomenutim pravilima o prvom susretu.

Veliki problem mladih generacija danas jeste pre svega stidljivost. Nalazimo se u vremenu kada su momci čak i stidljiviji od devojaka, kada se srame prići im, kupiti im cveće ili poslati piće.

Sve je mnogo lakše od kuće, preko računara i poruka na društvenim mrežama. Pa ne možemo reći da i to odmaže. Tako makar možete znati na čemu ste sa nekim, ukoliko vas kontaktira ili odbije da kontaktira sa vama. Ukoliko se i to dogodi, ne očajavajte.

Još je i bolje da na samom startu znate na čemu ste i da ne gubite vreme. To sigurno ne znači da vi niste dovoljno lepi ili da ste manje vredni. Možda je momak zainteresovan za nekog drugog ili prosto trenutno nije za vezu. Svakako vas negde očekuje neko ko će biti samo vaš, pa možda je čak i lepši i bolji.

Sponzorisano:

Loading...

Pročitajte i ovo: