Loading...

Čestitke za rodjendan i stihovi za prijateljicu

U vremenu plastičnih osećanja, izveštačenih osmeha, lažnih reči,  imati pravu prijateljicu je teško. Nekad pomislimo da je to zapravo lako ali prva teška situacija u našem životu nam pokaže da to nije tako. U svetu u kome zloba kroji dane i noći u kojem sve osobine koje su nekad bile smrtni grehovi danas dobijaju na značaju. Neprijatelja je mnogo a prijatelja malo.

Gore od neprijatelja je lažan prijatelj jer od njega  nisi spreman da se odbraniš. Zato prijateljstvo treba negovati i zalivati rečima nežnim kao najlepši cvet ako želimo da nam dugo traje. U društvu prave prijateljice se lepo osećamo i kad ćutimo ili kad nam dan nije sunčan. Sitnice čine život i poneka mala pažnja ili nežna reč znači više od silnih poklona.

U daljem tekstu ćete pročitati puno nežnih, originalnih poruka i čestitki za rodjendan i stihova za vašu prijateljicu iz kojih odiše iskrena ljubav i uzvišena osećanja a koje joj možete poslati i porukom i ulepšati joj  bar trenutak u životu. Uživajte i odaberite poruku prikladnu za vašu prijateljicu.

1

Kad sunce izroni na istoku

kad se napije vode na potoku

otvori tvoje prelepe okice

moja najbolja prijateljice

Srećan ti rodjendan!

2

Iskrenih prijatelja je malo

mnogo se njih prodalo

ti si mi sve na svetu

i u padu i u letu…

Srećan rodjendan!

3

Kud god da krenem

o tebi razmišljam

samo za tebe

ove rime smišljam

Želim ti divan dan

Srećan ti rodjendan!

4

Ponekad nebo nije plavo

ponekad nam mnogo toga nije pravo

zato ti postojiš

da zvezde brojiš

i da sve moje tajne

ne postanu javne…

Srećan rodjendan najdraža prijateljice!

5

U tvojim očima more

trepere rosne gore

sa istoka duva košava

šapuće iznikla trava

misli ka tebi lete

i kad je teško tebe se sete

Srećan ti rodjendan!

6

Život ima svoje uspone i padove

obilazim neke nove gradove

tvoj lik u izmaglici treperi

jedan poljubac od mene uberi…

Srećan ti rodjendan

tako je divan dan!

 

7

Kad bih mogla birati

košavom o tebi svirati

nedostaju mi prave reči

tvoj osmeh tugu leči

njega sa tobom delim

svojim srcem celim

Srećan ti rodjendan!

8

Dok tebe nisam upoznala

šta je prijatelj nisam znala

sad znam od toga malo više

i kad padaju dosadne kiše

i kad sunce greje

i kad sneg veje

Srećan ti rodjendan!

9

Bez tebei su dani

ko mrazevi rani

odnesu procvetale hrizanteme

i ostave problema breme

zato se radujem svakoj tvojoj sreći

u njoj je moj osmeh još veći

Srećan ti rodjendan!

10

Prijateljice draga

neka ide život bez traga

nedostaje mi tvoja blizina

mami me iskonska daljina

Jedva čekam naš susret

ipak jeza nas mali svet

Srećan ti rodjendan!

11

Nekad se probudim kasno

tad mi nije jasno

zašto te nisam sanjala

već daleke obale ganjala

onda okrenem broj tvog  telefona

i kao da čujem na crkvi zvona

tvoj je glas

za mene spas

Srećan ti rodjendan!

12

Nije lako to objasniti. Ja osećam ono što ti sanjaš. Ja sanjam ono što mi želiš reći. I tako život polako klizi kroz naše neobične naravi a mi kao da smo nekad bili jedno, da moja jedina prijateljice

13

Istu muziku volimo. Iste snove sanjamo, dobro ti si malo hrabrija zar ne. Ponekad ti poželim svaku dečiju iskru što iz očiju hita. Ponekad kad me oluje uzdrmaju ja nemam snage za reči ali sutra će doneti bolje vreme…a ono curi iz naših snova kao peščani sat i svakim danom ti se sve više divim…

14

Probudila me kiša. Možda i ti ne spavaš ili možda razmišljaš o onim neodmerenim rečima što izgovorismo u senkama tuge. Reči su samo reči ali moja osećanja su večna…

15

Sneg je tromo padao i moji tragovi su ostajali iza mene, kao reči ukletog pesnika koji rime piše na silu. Volela bih da da te slušam ili ti mene da slušaš. Svejedno, dobro je kad smo zajedno. Srećan ti rodjendan!

16

Milion želja u kišno veče. Milion reči koje bih ti rekao. A kome bih drugom. Možda oluji koja sa zapada prodire u moje misli sa mirisom nedosanjanih snova. Divno je imati nekog kome dušu možeš otvoriti…

17

Ponekad kad jutro osvane a ja nisam svoja poželim da ti kažem ono što nikad nisam. Ponekad kad čujem tvoj glas osetim vetrove da šibaju u moje prozore. Ponekad bih volela da te nisam ni srela jer moj život ne bi imao utehu…Srećan ti rodjendan!

18

Kad stignem u novi grad prvo odem u crkvu. upalim sveću za tvoje zdravlje jer samo tako ja mogu dalje u izazone pećine života. Da, tvoja dobrota je moj putokaz u danima bez sunca. Prijatelja je teško naći a još teže ga sačuvati…ma nedam te ja nikom..

19

Sećam se prvog susreta sa tobom. Bilo mi je teško i to nije bio moj dan. Nasmejala si se samo i sunce je zaigralo na prozoru. Nisi ništa morala reći a rekla si i kupila me za ceo život…Srećan ti rodjendan!

20

Dugo sam se dvoumila dal da ti ovo kažem ili da pustim da vetrovi raznesu sećanja. ipak bilo bi neprevedno živeti a ne podeliti ono za šta živimo. Jednom sam te slagala. Bilo je davno i bila sam mlada i neke dosadne kiše su lile. Znam da znaš na šta mislim, oprosti što ti ranije nisam priznala ono odavno znaš.

21

Kad snegovi oboje naše reči i neke klizave staze pojure smrznuta sećanja želim ti reći da mi mnogo značiš. baš u tim groznim danima. Želim ti reći da sve ove godine biram najfinija osećanja i najnežnije osmehe samo za tebe…Srećan ti rodjendan!

22

Noćas sam sanjala kako hodaš po nekoj mokroj travi. kosa ti je bila injem zakićena. Obrazi zaledjeni od suza. tražila sam objašnjenje u sanovniku. Nije ga bilo. Brinem se za tebe. Javi se

23

Kad pomislim da nas dele okeani, oluje i alkule. Kad pomisli da tvoj glas već hita preko sive pučine shvatam da daljine nisu tako velike kao naša ljubav i prijateljstvo. Tad kilometri postaju metri a oluje povetarci…Srećan rodjendan!

Pročitajte i ovo: Lepe rodjendanske čestitke za decu, kao i šaljive zabavne čestitke za rodjendan.

Sponzorisano:

Loading...

Pročitajte i ovo: